Prajitura glazurata

de aziz in Prajituri, 2 Ian 2011 | 9673 vizualizari

 

este o combinatie intre amandina si prajitura Yafa

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • visine (inghetate,din visinata,din compot...)
  • 4 oua
  • o cana ulei(18 lg)
  • 0 cana apa(18 lg)
  • o cana si jumatate faina pentru prajituri(18 lg)
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri nessquik
  • un praf sare
  • zahar vanilinat sau esenta de vanilie

sirop:

  • o cana zahar
  • jumatate de cana apa, jumatate cana cafea expresso

glazura:

  • 500 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o lingura miere de albine

sirop de ciocolata:

  • o ciocolata amara
  • 150 gr unt
  • 150 ml smintina pt frisca
  • 3 linguri nessquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata:

se bat albusurile spuma

se adauga zaharul si mixam pina se formeaza o bezea.

galbenusurile se amesteca cu sarea si vanilia dupa care amestecam cu bezeaua.

amestecam uleiul in fir apoi apa .

faina se amesteca cu praful de copt,apoi se adauga in amestecul lichid.

tava este una din aluminium cu dimensiunea la jumatate din din dimensiunea tavii de cuptor.

dam la cuptor 175 grade si verificam cu scobitoarea.

se lasa la cuptor 5 minute dupa care scoatem si punem visinele sau chiar de la inceput .

siropul :se fierbe apa se adauga cafeaua si zaharul lasam cam 5 minute .

acum siropul se pune ori cind este prajitura calda si siropul rece sau invers siropul cald si prajitura rece.

glazura:se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.

atunci se da deoparte se pune lingura de miere de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .

cind s-a racit blatul se portioneaza si pe fiecare cubulet se toarna glazura iar deasupra ne jucam cu putin sirop de ciocolata ,obtinut din untul topit impreuna cu ciocolata amara nessquik-ul si smintina pt frisca.

 

TIPS-URI

1

daca glazura este prea tare se pune oala deasupra unei alte oale cu apa calda si chiar putem picura putina apa calda.glazura se freaca cu lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lilik 1

03.01.2011, 16:53

super
La multi ani ai un an nou fericit

aziz 1

04.01.2011, 11:36

kamy 1

05.01.2011, 16:16

ce bn arata 5f

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post